Restauratie - middeleeuwse meesterwerken weer zichtbaar
Zolang er mensen zijn, zijn er beeld- en steenhouwers. De meest schitterde monumenten werden onder hun handen gevormd. Werken die nog altijd blijk geven van een eindeloos geduld en waarin de meester te herkennen is.

De tand des tijds maakt voortdurende restauratie noodzakelijk. Door ambachtslieden met eerbied voor hun voorgangers. Oude meesterwerken geven zij hun glorie terug. Met de wetenschap en het geduld dat de ambachtelijke steenhouwer kenmerkt. Vaak worden die vaardigheden doorgegeven van vader op zoon en dat door de eeuwen heen.

Ons geslacht -het geslacht Vastrick- is daarvan een voorbeeld. Al sinds de dertiende eeuw brengt de familie steenhouwers voort, van vader op zoon.

 

restaur-1.jpg (10370 bytes)Wij hebben vele restauratiewerkzaamheden van bekende gebouwen, uitgevoerd in natuursteen, op onze naam staan.

Een hiervan is die van de Simon & Judas Kerk in Ootmarsum.  restaur-2.jpg (9312 bytes)

 

 

 

Om de tand des tijds wat te verdoezelen wordt tegenwoordig steeds meer gerestaureerd met mortels.

In de tijd dat de hiernaast genoemde gebouwen door ons werden gerestaureerd werden echter de slechte stukken natuursteen verwijderd. Dat wil zeggen die stukken die buiten een sierwaarde ook een dragende functie hebben, worden dan vervangen door nieuwe stukken natuursteen en zodanig authentiek be- en verwerkt, dat de restauratie bijna niet tussen het originele geheel opvalt.

Het is logisch dat echte beeldhouwerwerken hiermee niet bedoeld worden.

Men kan er voor kiezen om niet alleen het betreffende antieke culturele bezit, zoals in dit geval een gebouw, op peil te houden, maar ook de praktische kennis in ere te houden. En het zo net zo als vroeger te maken..

Andere voorbeelden:
 
  • Pancratius kerk te Haaksbergen
 
  • Oude Kerk in Amsterdam
 
  • Raadhuis in Grave
 
  • N.H.-kerk in Helvoirt
 
  • Stadspomp in Nijmegen
 
  • Toegangspoort van St. Nicolaas Stichting
 
  • 2 pinakels van de Maria kerk in Kleef
 

Natuursteen in Nieuwbouw - tijdloos mooi

Natuursteen is van alle tijden en dat geldt ook voor de toepassingsmogelijkheden. En het kan niet kapot! Of het moet al zijn door dom geweld.

In de nieuwbouw hebben wij de natuursteen werkzaamheden van een paar bekende gebouwen uitgevoerd.

Zo brachten wij in het gemeentehuis in Enschede de natuursteen aan, toen er een nieuwe vleugel bij dit gebouw werd aangebouwd.

Andere voorbeelden zijn het Postiljon Motel in Nulde en het postkantoor in Hengelo.

De heer Arie Vastrick Sr. heeft een paar verzetsmonumenten gemaakt waaronder de Stijkel Groep op de Begraafplaats Westduin in Den Haag.

Nu zijn dit voorbeelden van grotere projecten, maar ook in en om het huis van particulieren zijn er toepassingsmogelijkheden van natuursteen te over.

Met even veel zorg wijden wij ons aan een opdracht voor een vensterbank, een dorpel of een badkamer. Want eerlijk is eerlijk. Ook bij u in huis kleedt natuursteen geweldig mooi af. Geeft het geheel extra glans. En voor ons geeft het grote voldoening om een klant innig tevreden te laten zijn met een "stuk" natuursteen.