In blijvende herinnering - het grafmonument
Voorbereid of totaal onverwacht, de dood blijft een trieste gebeurtenis, die bij de achterblijvers veel ontreddering teweeg brengt. Intussen tikt de klok genadeloos door en moet er veel geregeld worden.

Neem de tijd!
Neem de tijd voor het uitzoeken van een grafmonument! Daarmee bespaart u veel geld en teleurstelling achteraf.

Bij het regelen van de begrafenis zal de uitvaartverzorger u een bepaalde steenhouwerij adviseren. Als dank voor dit advies betaalt de betreffende steenhouwerij een royale provisie aan de uitvaartverzorger. En zo wordt geprofiteerd van uw verdriet.

Het Gilde van Nederlandse Steenhouwers, waarvan wij het secretariaat voeren, bestrijdt al jaren deze handelwijze. De circa 30 ambachtelijke steenhouwers die bij het Gilde zijn aangesloten werken hoofdzakelijk zonder tussenkomst van derden. U betaalt geen provisie (bedragen van fl. 1.000,= zijn geen uitzondering). Daarmee bespaart u veel geld Ún teleurstelling achteraf.

Kijk en vergelijk
Haast en verdriet doen afbreuk aan een goede keuze. Kies een grafmonument uit in alle rust, op het moment dat het ˙ past. Het resultaat is een monument dat aan uw wensen voldoet en past binnen uw budget. De ambachtelijke steenhouwer staat naast u, zonder tussenkomst van derden. Vraag gerust advies en vrijblijvend offerte.

De praktijk wijst uit dat grafstenen en provisie vaak tot misstanden leiden. Onlangs heeft het programma Kassa van de VARA hieraan aandacht besteed.

Betaal niet teveel voor een grafmonument!

bronzen grafornamenten

Het uitzoeken van een grafmonument

Als u voor het feit staat dat u een grafmonument moet uitzoeken dan kan het u moeite kosten een keus te maken of in alle rust een besluit te nemen. U hebt ondertussen wellicht zoveel aanbiedingen gehad over dit onderwerp, zowel wat modellen als prijzen betreft. De mogelijkheden zijn ook talrijk. Zowel voor de steenhouwer als voor de nabestaande(n). Wij maken u daarom attent op de meest rustige en natuurlijke plek, waar u in alle rust de keus kunt maken die bij u past. Deze plek is de begraafplaats zelf.

informatie over steensoorten vindt u hier

grafsteen-3.gif (17957 bytes)

Interesse?
Schroom niet, informeer naar wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.  naar aanvraagformulier  |||